Yakisoba med Quorn Bitar

En snabb japansk nudelwok som är full av smak! Quorn Bitar suger upp den smakrika, hemlagade yakisåsen innan de blandas med sobanudlar och krispig pak choi. Lätt, näringsrik, god – och klar på bara några minuter. Den perfekta energiboosten mitt i veckan som du inte visste att du behövde.

Portioner 4

20 mins

Easy

317 kcal
(Per portion)

6.7 g fiber
(Per portion)

18.9 g proteinet
(Per portion)

Ingredienser

  • 300g Quorn Pieces

  • 2 tsk ketchup

  • 2 tsk soja

  • 1 tsk honung

  • 1 klyfta vitlök, krossad

  • 1 nypa chiliflakes

  • Olivolja

  • 4 huvuden baby pak choi, halverade

  • 200g sobanudlar

  • Till garnering:

  • 0,5 tsk sesamfrön

Tillagning

  1. Sås: Blanda ketchup, soja, honung, vitlök och chiliflakes i en liten skål. Tillsätt en halv deciliter vatten och rör om ordentligt.
  2. Värm en non-stick stekpanna på medelvärme. Tillsätt oljan i pannan. Lägg i Quorn Bitar och stek i 5 minuter, rör om regelbundet.
  3. Tillsätt den färdigblandade såsen och pak choi i pannan. Låt sjuda i 5 minuter, rör om då och då.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i fyra portionsskålar.
  5. Fördela Quorn Bitar och såsen från stekpannan jämnt i de fyra skålarna.
  6. Garnera med sesamfrön.

Tip: Varför inte byta ut pak choi mot spetskål och nudlarna mot ris för att ge rätten en smakrik twist!