Vegetarisk triple cheese burgare

Gör en höjdarmiddag med vårt recept på en lakto-ovo vegetarisk burgare med tre ostar. Gjorda på saftiga Quorn Burgare, smakrik cheddar och mozzarella, söt karamelliserad lök och en krämig ostdipp. Ett himmelrike för ostälskaren!

Portioner 4

20 mins

Easy

Ingredienser

  • 4 Quorn Burgare
  • 4 burgarbröd
  • 4 skivor cheddarost (löpefri)
  • 4 skivor mozzarella (löpefri)
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • 2 msk crème fraîche
  • 4 msk cream cheese mögelost (löpefri)
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 tsk socker
  • Salt
  • Romansallad
  • Tomat
  • Groddar

Tillagning

  1. Karamelliserad lök: Skiva lök. Hetta upp smör i panna på hög värme. Bryn löken så att den tar färg. Sänk värmen och låt löken mjukna 7-10 minuter. Salta och sockra.
  2. Burgare: Stek eller grilla burgarna i olja enligt anvisning på förpackningen. Salta och peppra efter smak. Toppa varje burgare med en skiva cheddar och en skiva mozzarella i slutet av stekningen så hinner de smälta lite.
  3. Cream cheese dip: Blanda crème fraîche och cream cheese till en slät kräm.
  4. Montera burgarna med bröd, cream cheese dip, sallad, tomat, groddar och karamelliserad lök.