Thaisallad med Quorn Bitar

Testa detta hälsosamma recept på en härlig ovo-vegetarisk thaisallad med marinerade Quorn Bitar tillsammans med gröna bönor, chili och mango.

Portioner 4

25 mins

Easy

11 g fiber
(Per 100g)

Ingredienser

  • 300 g Quorn Bitar
  • 1-2 msk grön currypasta
  • 2 msk olja
  • 125g haricots verts, skurna
  • 175g vitkål, finstrimlad
  • 2 tomater, skurna i kuber
  • 1 röd chili, finstrimlad
  • 1 mango, skalad och skuren i kuber
  • 1 msk färsk koriander, hackad

Dressing:

  • Saft och rivet skal från en lime
  • 1 vitlök, pressad
  • 1 cm färsk ingefära, riven
  • 2 tsk sojasås
  • 4 tsk olivolja

Till servering:

  • Sallad
  • Färsk koriander

Tillagning

  1. Marinera bitarna i grön currypasta i minst 30 minuter. Låt stå i kyl under tiden.
  2. Hetta olja i en stekpanna. Häll i bitarna och bryn dem gyllenbruna, cirka fem minuter under omrörning. Ställ åt sidan.
  3. Koka haricots verts i en minut och häll sedan över i kallt vatten. Lägg dem i en skål med vitkålen, tomaterna, chilin och mangon. Blanda i bitarna och koriandern. Smaka av med salt och peppar. Täck över och ställ i kyl.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Ringla över salladen och blanda. Servera med salladsblad och toppa med färsk koriander.