Vegetarisk Spaghetti och Köttfärsås gjord på Quornfärs

Köttfärssås och spaghetti är ju en vardagsklassiker som i alla tider älskats av både stora och små. Här hittar du en ljuv och mustig ovo-vegetarisk Quorn Bolognese gjort med Quornfärssås. Ett perfekt recept på ett vegetariskt alternativ till köttfärssås. Lättlagat, nyttigt – och minst lika gott! TIPS! Kolla vad du har kvar i kylen som behöver ätas upp – det är gott att variera och toppa bolognesen med det sista av en kruka färska kryddor, en ostkant som kan rivas över eller varför inte dryga ut och ge smak åt Quornfärssåsen med rotsaker?

Portioner 4

20 mins

Easy

315 kcal
(Per 100g)

13g fett

Ingredienser

  • 600 g Gjorda med Quorn Färs
  • 1 stor gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • Lite vatten
  • Salt och peppar
  • 1 msk torkad basilika

Till servering:

  • Spagetti

Tillagning

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala moroten och riv på grova sidan av rivjärnet.
  2. Häll olivolja i en stor kastrull och värm på medelhög värme.
  3. Stek lök, vitlök och morot tills löken är glansig. Tillsätt tomatpuré och Quorn Färs och rör runt.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna, lite vatten samt den torkade basilikan och koka upp ordentligt. Salta och peppra.
  5. Koka tills såsen inte är vattnig - men inte heller helt torr.
  6. Koka spagettin 2 minuter kortare än vad det står på paketet och låt den sedan koka klart i såsen.