Sötpotatissoppa

Prova det här receptet på vår fantastiska ovo-vegetariska soppa toppad med Quorn Bitar, passar både som värmande lunch och som förrätt på middagsbjudningen.

Portioner 4

20 mins

Easy

223 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 300g Quorn Filéer
  • 500g sötpotatis
  • 3 msk grönsaksfond, koncentrerad
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 lime
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  1. Tina filéerna.
  2. Skala sötpotatis och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten cirka 20 minuter. Häll av en del av vattnet (men spara om soppan behöver tunnas ut) och mixa sedan soppan slät med mixerstav. Smaka av med spiskummin, fond, salt och peppar.
  3. Skär filéerna i avlånga strimlor. Hetta upp olja i panna på medelvärme och stek dem gyllenbruna. Salta och peppra.
  4. Variera soppan genom att ändra toppingen, testa exempelvis vitlöksfrästa champinjoner eller pesto & valfri fraîche eller färska örter.
  5. Servera gärna med färskt bröd.