Sjömansbiff på Quorn

Sjömansbiff med ovo-vegetarisk Quorn Färs är en härlig vego-twist på husmansklassikern. Lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen så du får tid till annat.

Portioner 4

60 mins

A Little Effort

483 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 500 g Quorn Färs
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 gula lökar
  • 1 kg potatis
  • 2 morötter
  • Rapsolja till stekning
  • 2 lagerblad
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 50 cl mörk öl
  • Salt och peppar
  • 1 kruka persilja

Till servering:

  • Saltgurka
  • Gelé

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stek Quorn Färs gyllene i olja, krydda med salt och pudra över mjölet. Ställ åt sidan.
  3. Skiva löken och stek mjuk i olja.
  4. Skala och skiva potatisen och morötter i grövre skivor.
  5. Varva potatis, morot, färs och lök i en stor gryta. Tillsätt lagerblad samt salta och peppra mellan lagren.
  6. Häll på buljong och öl så det täcker.
  7. Grädda i ugnen i ca 30-40 min eller tills potatisen är mjuk.
  8. Servera med hackad persilja, gelé och saltgurka.