Krämig vegetarisk risonigratäng med Quorn Filéer

Letar du efter en snabb och smakrik vardagsrätt? Den här krämiga vegetariska risonigratängen med Quorn Filéer, soltorkade tomater och färsk spenat är både enkel att laga och full av smak. Allt lagas i en form – perfekt för stressiga dagar när du vill ha något gott på bordet snabbt. Servera med en grönsallad eller ät den precis som den är. Klar på bara 25 minuter!

Receptet är framtaget av Marcus Frank som driver Instagram-kontot Mackanskost.

Portioner 4

25 mins

Easy

Ingredienser

  • 624 g Quorn Filéer
  • 250 g risoni
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk soltorkade tomater
  • En näve bladspenat
  • Oregano
  • Riven parmesan

Tillagning

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Lös upp 1 buljongtärning i 5 dl kokande vatten.
  3. Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna och stek Quorn Filéer, låt dom få fin färg.
  4. Häll över löken, vitlöken, soltorkade tomater och oregano med filéerna. Låt fräsa en stund tillsammans.
  5. Häll över risoni och grönsaksbuljong. Låt puttra en stund.
  6. Lägg i bladspenat och häll över grädden. Låt småputtra tills det blivit krämigt och pastan känns klar.
  7. Avsluta med riven parmesan och servera.