Vegetarisk Pizza Caprese med Quorn Färs

Ta hjälp av barnen till det här härliga receptet på en lakto-ovo vegetarisk Pizza Caprese med Quorn Färs. Toppa med en god hemgjord pesto, smaklig måltid!

Portioner 4

25 mins

Easy

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • 1 pkt färdig pizzadeg
  • 400 g färska babytomater (gärna olika färger)
  • 250 g löpefri mozzarella
  • ½ kruka färsk basilika
  • Basilikapesto:
  • ½ kruka färsk basilika
  • 50 g pinjenötter
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 tsk citronsaft
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Basilikapesto: Mixa alla ingredienser slätt med mixerstav.
  3. Skär tomaterna i grova bitar. Lägg pizzadegen på en plåt. Bred ut pesto, strö över färs och tomater. Toppa med riven mozzarella. Grädda i ugn tills osten smält och pizzan fått fin färg, 7-10 minuter.
  4. Strö över färsk basilika och servera.