Vegetarisk One Pot Gyros med Quorn Nuggets

Tillaga superenkla vegetariska gyros med krispiga Vegetariska Quorn Nuggets direkt i ugnsform och servera sedan i smidiga pita-tortillabröd med vitlöksås. Passar perfekt när du vill laga en enkel, god och billig ”snabbmat” mitt i veckan.

Receptet är framtaget av Annie Erfass som driver Instagram-kontot Kalorismart

Portioner 4

30 mins

Easy

Ingredienser

  • 200 g Vegetariska Quorn nuggets
  • 400 g fryspommes
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • Grillkrydda
  • Oregano
  • Olivolja
  • 2 st medium tortillabröd

Sås:

  • 2 dl gräddfil (10%)
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • Örtsalt efter smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka rödlök, paprika och placera i en ugnsform tillsammans med pommes.
  3. Krydda med grillkrydda, oregano, olivolja och blanda ihop allt.
  4. Placera Vegetariska Quorn Nuggets på toppen och tillaga i ca 20 minuter i ugnen.
  5. Blanda ihop såsen och förbered pita-tortillabröd. (För att få till pita-tortillabröd: dela tortillan på mitten och värm i brödrosten på lägsta värmen så det bildas en luftbubbla inuti. Ta ut och öppna försiktigt upp tortillan (detta kan vara lite klurigt till en början. Om du inte lyckas kan du självklart även äta tortillan ”som vanligt” istället.)
  6. Fyll sedan tortillan med gyrosblandningen och toppa med såsen, färsk oregano och chilisalt.