Quorn Grekiska Vegetariska Moussaka

Älskad grekisk klassiker i lakto-ovo-vegetarisk tappning! Med smaker som för dig till Medelhavet och klimatsmarta råvaror får du allt i en ugnsform.

Portioner 4

75 mins

A Challenge

Ingredienser

  • 600 g Quorn Färs
  • 2 auberginer
  • Rapsolja till stekning
  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk ajvar relish
  • 125 g fetaost
  • Salt
  • Peppar

Vit sås:

  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk smör
  • 4 dl mjölk

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka potatisen, skala den och skär i tjocka skivor.
  3. Hacka lök och vitlök och stek glansig i olja.
  4. Tillsätt Quorn Färs och stek tills den får fin färg.
  5. Häll på krossade tomater och ajvar relish. Salta och peppra och låt koka i cirka 15 minuter.
  6. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och stek dem på hög värme i torr panna tills de får lite färg.
  7. Smält smöret till den vita såsen i en kastrull. Rör ner mjölet och späd ut med mjölk. Låt koka upp och rör om tills du har en jämn och fin sås.
  8. Häll lite olja i en form. Lägg i skivad potatis och hälften av aubergineskivorna så det täcker formen. Häll på färssåsen och toppa med resten av auberginen. Avsluta med den vita såsen överst.
  9. Smula över fetaost och baka i ugnen i cirka 30 minuter. Lägg folie på moussakan om den får för mycket färg.