Älskad grekisk klassiker i lakto-ovo-vegetarisk tappning! Med smaker som för dig till Medelhavet och klimatsmarta råvaror får du allt i en ugnsform.
Portioner 4
75
mins
A Challenge
Ingredienser
600 g Quorn Färs
2 auberginer
Rapsolja till stekning
4 potatisar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
3 msk ajvar relish
125 g fetaost
Salt
Peppar
Vit sås:
3 msk vetemjöl
3 msk smör
4 dl mjölk
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C.
Koka potatisen, skala den och skär i tjocka skivor.
Hacka lök och vitlök och stek glansig i olja.
Tillsätt Quorn Färs och stek tills den får fin färg.
Häll på krossade tomater och ajvar relish. Salta och peppra och låt koka i cirka 15 minuter.
Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och stek dem på hög värme i torr panna tills de får lite färg.
Smält smöret till den vita såsen i en kastrull. Rör ner mjölet och späd ut med mjölk. Låt koka upp och rör om tills du har en jämn och fin sås.
Häll lite olja i en form. Lägg i skivad potatis och hälften av aubergineskivorna så det täcker formen. Häll på färssåsen och toppa med resten av auberginen. Avsluta med den vita såsen överst.
Smula över fetaost och baka i ugnen i cirka 30 minuter. Lägg folie på moussakan om den får för mycket färg.