Detta snabba och enkla vegetariska recept på massaman-curry är fullt av härliga, aromatiska smaker. Tillagat med våra goda bitar och fasta potatisar som kokas i en ljuvligt kryddad currysås. Det är den perfekta vardagsmåltiden som bara tar 15 minuter att laga – och hela familjen kommer att älska den.
Portioner 4
15 min
Easy
257 kcal
(Per portion)
Glutenfri
7.7 g fiber
(Per portion)
14 g proteinet
(Per portion)
300g Quorn Pieces
Lite olja till stekning
1 röd lök, skivad
300 g fast potatis, tärnad (1 cm)
1 röd paprika, skivad
4 msk massaman-currypasta
0,5 msk senapsfrön
1 burk (400 ml) lätt kokosmjölk
3 limeblad
100 ml grönsaksbuljong med låg salthalt
1 msk majsstärkelse (maizena)
75 g färsk spenat
Till garnering
Röd chili, skivad
Hackade jordnötter
Färsk thailändsk basilika
Till servering
Kokt basmatiris
Tip: Limeblad (även kallade kaffir limeblad) ger en frisk, citrusaktig smak som är typisk för thailändsk curry. Lägg i dem hela under tillagningen och ta bort innan servering. Om du inte hittar limeblad kan du ersätta med rivet skal av en halv lime.