Quorn Massaman curry på 15 minuter

Detta snabba och enkla vegetariska recept på massaman-curry är fullt av härliga, aromatiska smaker. Tillagat med våra goda bitar och fasta potatisar som kokas i en ljuvligt kryddad currysås. Det är den perfekta vardagsmåltiden som bara tar 15 minuter att laga – och hela familjen kommer att älska den.

Portioner 4

15 min

Easy

257 kcal
(Per portion)

Glutenfri

7.7 g fiber
(Per portion)

14 g proteinet
(Per portion)

Ingredienser

  • 300g Quorn Pieces

  • Lite olja till stekning

  • 1 röd lök, skivad

  • 300 g fast potatis, tärnad (1 cm)

  • 1 röd paprika, skivad

  • 4 msk massaman-currypasta

  • 0,5 msk senapsfrön

  • 1 burk (400 ml) lätt kokosmjölk

  • 3 limeblad

  • 100 ml grönsaksbuljong med låg salthalt

  • 1 msk majsstärkelse (maizena)

  • 75 g färsk spenat

  • Till garnering

  • Röd chili, skivad

  • Hackade jordnötter

  • Färsk thailändsk basilika

  • Till servering

  • Kokt basmatiris

Tillagning

  1. Hetta upp en stor non-stick-gryta på medelvärme. Tillsätt lite olja, bitarna, lök och potatis. Fräs i cirka 3 minuter under omrörning.
  2. Tillsätt röd paprika, massaman-currypasta, senapsfrön, kokosmjölk, limeblad och grönsaksbuljong.
  3. Blanda majsstärkelsen med 1 msk kallt vatten och häll ner i grytan. Låt sjuda försiktigt i 11 minuter.
  4. Tillsätt spenaten, rör om och låt koka ytterligare 1 minut.
  5. Ta grytan från värmen och häll upp i varma serveringsskålar.
  6. Garnera med skivad röd chili, hackade jordnötter och färsk thailändsk basilika. Servera med basmatiris om du vill.

Tip: Limeblad (även kallade kaffir limeblad) ger en frisk, citrusaktig smak som är typisk för thailändsk curry. Lägg i dem hela under tillagningen och ta bort innan servering. Om du inte hittar limeblad kan du ersätta med rivet skal av en halv lime.