Vegetarisk low carb burgare

Vad sägs om ett gott, lätt och mättande recept? Prova vår lakto-ovo vegetariska burgare utan bröd. Toppa de grillade burgarna med ost och lägg dem i salladsblad. Addera tomat, coleslaw, avokado och en klick hummus.

Portioner 4

15 mins

Easy

Ingredienser

  • 4 Quorn Burgare
  • 4 skivor emmentalerost (löpefri)
  • 4 msk hummus
  • Isbergssallad
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • 3 dl finstrimlad vitkål
  • 1 finstrimlad morot
  • 3 msk crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • ½ tsk fransk senap
  • ½ tsk socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tomat
  • Avokado

Tillagning

  1. Coleslaw: Blanda ihop crème fraîche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker, salt och peppar. Blanda i vitkål och morötter och rör om ordentligt.
  2. Bryt av roten på salladshuvudet. Försök få ut så stora blad som möjligt och skölj noga.
  3. Stek eller grilla burgarna i olja enligt anvisning på förpackningen. Salta och peppra efter smak. Toppa varje burgare med en skiva ost i slutet av stekningen så hinner den smälta lite.
  4. Montera burgarna i salladsblad med tomat, coleslaw, avokado och hummus.