Koreanska BBQ-tacos med Quorn Färs

Sväng ihop en färgstark vardagsfavorit som hela familjen kommer att älska! Denna riktigt goda tacorätt är gjord på Quorn Färs i en koreansk BBQ-sås och serverad med en fräsch, hemmagjord kålsallad. Full av smak, hälsosam och klar på bara några minuter. Kolla in ingredienslistan nedan för ett plånboksvänligt familjerecept. Middagen är räddad!

Portioner 4

20 mins

Easy

367 kcal
(Per portion)

21.2 g fiber
(Per portion)

17 g proteinet
(Per portion)

Ingredienser

  • Koreansk BBQ-färs

  • 300g Quorn Mince

  • olivolja

  • 1 röd lök, grovhackad

  • 3 tsk Koreansk BBQ-sås

  • 2 lime, juicen

  • 1 tsk tomatpuré

  • 1 tsk honung

  • Kålsallad

  • 1/8 huvud vitkål, riven

  • 1/8 huvud rödkål, riven

  • 1 morot, skuren i tunna strimlor

  • 1 lime, juicen

  • En näve koriander, hackad

  • Servering

  • 8 mjuka tortillabröd

  • 1 huvud hjärtsallad, skivad

  • 4 limeklyftor

  • Sriracha sauce (valfritt)

Tillagning

Koreanska BBQ-färs

  1. Värm en non-stick stekpanna på medelvärme. Tillsätt oljan i pannan.
  2. Lägg i Quorn Färs och löken i pannan och stek i 5 minuter, rör om regelbundet.
  3. Blanda BBQ-såsen, limejuice, tomatpuré och honung i en liten skål. Tillsätt en halv deciliter vatten och rör om väl. Häll blandningen i pannan och stek i ytterligare 5 minuter, rör om regelbundet.
  4. Ställ åt sidan och håll varmt.

Kålsallad

  1. Lägg alla ingredienser i en skål och blanda väl.

Servering

  1. Värm en grillpanna på medelhög värme. Stek tortillabröden en minut på varje sida för att värma dem.
  2. Dela upp den strimlade hjärtsallanden mellan tortillabröden, toppa med den koreanska BBQ-färsen. Lägg kålsallad på toppen och servera med lime och en skvätt sriracha om du vill.