Vegetarisk Durban Curry - recept

Använd Quorn Filéer för att skapa en god ovo-vegetarisk curry som är full av smaker.

Portioner 4

20 mins

Easy

371 kcal
(Per 100g)

Glutenfri

15 g fiber
(Per 100g)

14 g proteinet
(Per 100g)

Ingredienser

  • 312 g (1 paket) Quorn Filéer
  • 4 tsk olivolja
  • 1 lök, hackad
  • 1 msk pressad vitlök
  • 2 msk krossad ingefära
  • 3 msk Durban masala eller pulver av röd curry
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 4 kardemummafrön
  • 2,5 dl hackade tomater
  • 2,5-5 dl vatten
  • 4 förvällda (blancherade) potatisar, skurna i fyra bitar
  • 250 g frysta ärtor
  • Färsk koriander som garnering

Tillagning

  1. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt vitlök, ingefära och kryddor och stek i 5 minuter.
  2. Tillsätt tomater och vatten, koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt potatisen och Quorn Filéer och låt sjuda ytterligare 20 minuter.
  3. Tillsätt ärtorna, låt sjuda ytterligare 5 minuter och stäng sedan av värmen och garnera med färsk koriander.