Vegetarisk Currygryta

Prova vårt lättlagade recept på vegetarisk currygryta med Quorn Bitar, och skapa en härlig smakupplevelse till middag. Superenkelt och supergott!

Portioner 4

50 mins

A Little Effort

Ingredienser

  • 1 förpackning Quorn Bitar
  • 4 msk rapsolja
  • 4 små finhackade lökar
  • 1 msk kanel (eller tre kanelstänger)
  • 3 msk finhackad vitlök (eller 1 msk vitlökspulver)
  • 2 msk hackad ingefära
  • 2 1/4 dl hackade tomater
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk malen peppar
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk cayennepeppar
  • drygt 1 dl crème fraiche
  • 2 1/4 dl dl vatten
  • lite hackad koriander (valfritt)

Tillagning

  1. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme i 1 minut.
  2. Tillsätt lök och kanel, sautera i 4 minuter. Tillsätt därefter vitlök, ingefära, tomater, salt, peppar, gurkmeja, spiskummin, koriander, garam masala och cayennepeppar.
  3. Låt masalasåsen sjuda i minst 5 minuter eller tills oljan separeras från masalasåsen. En långsam tillagning tar fram alla smaker.
  4. Tillsätt Quorn Bitar och vatten och rör försiktigt ner crème fraiche. Sänk värmen och tillaga i 15 minuter. Rör om då och då.
  5. Tillsätt koriandern och låt currygrytan stå i minst 15 minuter. Servera med ris och/eller naanbröd.