Vegetarisk chili med blomkålsris - recept

Prova vårt enkla recept på en riktigt god och hälsosam ovo-vegetarisk chili con carne med blomkålsris. Gjord på Quorn Färs, bönor, paprika och härliga kryddor. Låga halter av fett och mättat fett och med hög proteinhalt.

Portioner 4

30 mins

A Little Effort

340 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

Ingredienser för chilin:

  • 350 g Quorn Färs
  • 2 msk rapsolja
  • 1 medelstor gul lök, tärnad
  • 1–2 röda chilifrukter, tärnade
  • 2 vitlöksklyftor, mosade Kryddblandning:
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 300 ml grönsaksbuljong
  • 4 dl tomatpassata
  • 1 msk vegetarisk Worcestershiresås
  • 1/2 burk grillade röda paprikor, tärnade
  • 400 g-burk med blandade avrunna bönor
  • Salt och peppar efter smak
  • 1 knippa färska korianderblad, finhackade Ingredienser för blomkålsriset:
  • 1 blomkålshuvud, skuret i buketter och sedan pulserat till risgrynsstorlek
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Värm oljan i en stor stekpanna och stek löken i 5–6 minuter tills den börjar bli mjuk. Tillsätt chili, vitlök och kryddblandning och tillaga i ytterligare 2 minuter. Rör om hela tiden.
  2. Rör i grönsaksbuljong och passata. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 15 minuter. Rör därefter i Quorn-färs, vegetarisk Worcestershiresås, röd paprika och bönor. Tillaga i ytterligare 8 minuter under lock. Rör i den hackade koriandern i Quorn-chilin.
  3. Lägg under tiden blomkålsgrynen i en mikrovågsugnssäker skål. Täck över med plastfolie och tillaga på full effekt i 4 minuter. Ta försiktigt av filmen, rör om och täck över igen. Tillaga i ytterligare 1,5 minut. Låt stå i 1 minut. Krydda väl med salt och svartpeppar.