Vegetarisk chili con Quorn

En härligt kryddig vegetarisk chili con carne gjord med Quorn Färs. Värmande och god att servera när det vankas familjemys.

TIPS! Tillbehören kan varieras efter tycke och smak och vad som finns hemma. Har du brödskivor som behöver ätas upp, en klick crème fraiche över, öppnade påsar med nachos och tortillas – sätt fram och erbjud en lyxigt fullspäckad måltid. Samtidigt som alla rester går åt och matsvinnet minimeras!

Portioner 4

40 mins

A Little Effort

446 kcal
(Per 100g)

16g fett

Ingredienser

  • 500 g Quorn Färs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 stjälkar selleri
  • 1 röd chili
  • 1 förpackning krossade tomater
  • Vatten, samma mängd som krossad tomat (använd förpackningen)
  • 33 cl ljus öl
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk japansk soja
  • 4 msk rapsolja

Till servering:

  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 lime
  • Tortillachips

Tillagning

  1. Skala lök, morot och vitlök och hacka dem smått.
  2. Trimma selleri från dåliga blad och hacka i mindre bitar.
  3. Hacka chilin i småbitar.
  4. Ta den största kastrullen du har. Sätt på medelvärme och tillsätt 4 msk rapsolja.
  5. Tillsätt spiskummin och paprikapulver och stek i 30 sekunder.
  6. Tillsätt lök, morot, vitlök, selleri och chili. Rör om hela tiden så att grönsakerna blandas ordentligt med kryddorna.
  7. Tillsätt Quorn Färs, rör om och låt det steka i 2 minuter.
  8. Tillsätt krossade tomater, vatten, öl och soja. Salta och peppra. Rör om och koka upp.
  9. Sänk värmen och låt det sjuda i 30 minuter. Låt locket stå lite på glänt.
  10. Pressa ner halva limen i grytan, krydda med salt och peppar.
  11. Servera chiligrytan med limeklyftor, koriander och tortillachips.