På jakt efter en näringsrik middag ikväll? Prova vårt recept på ovo-vegetarisk Buddha Bowl med Quorn Bitar och syrlig avokadodressing. En fräsch, hälsosam och glutenfri rätt!
Portioner 4
30
mins
undefined
Glutenfri
Ingredienser
300 g Quorn Bitar
2 vitlöksklyftor
1 tsk cayennepeppar
1 msk paprikapulver
1 tsk oregano
2 tsk spiskummin
2 tsk salt
Sallad:
6 dl kokt quinoa
600 gram babyspenat
2 avokado
2 polkabetor
4 morötter
1 granatäpple
krasse
Avokadodressing:
2 avokado
2 lime
1 kruka koriander
sesamfrön till topping
Tillagning
Blanda ihop Quorn Bitar, pressad vitlök, cayennepeppar, paprikapulver, oregano, spiskummin och salt. Ställ åt sidan och låt marinera en stund.
Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
Skiva upp avokado, polkabetor och morötter och blanda med babyspenat.
Avokadodressing: mixa avokado, limesaft, koriander och salt tills du fått en lös konsistens. Tillsätt lite vatten om den är för tjock.
Stek bitarna i olja på hög värme tills de fått en knaprig yta.
Servera salladen i skålar och toppa med granatäpplekärnor, krasse och sesamfrön.