Testa det här receptet på en klassiker med en twist! En ovo-vegetarisk bruschetta med marinerade Quorn Bitar. Toppa med en örtig tomatsalsa och skivad sötpotatis för en supergod rätt.
Portioner 4
45
mins
undefined
Ingredienser
300 g Quorn Bitar
Marinad:
2 vitlöksklyftor
1 tsk cayennepeppar
1 msk paprikapulver
1 tsk oregano
2 tsk spiskummin
2 tsk salt
Sötpotatisbruschetta:
1 stor sötpotatis
1 msk olivolja
Salt
Tomatsalsa:
3 tomater
½ rödlök
1 pressad lime
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk chili
Svartpeppar
Salt
Tillagning
Sätt ugnen på 250 grader.
Marinerade Quorn Bitar: Blanda ihop bitarna med alla ingredienser till marinaden. Ställ åt sidan.
Bruschetta: Skölj sötpotatisen och skär den i lagom tjocka skivor, cirka 1,5 centimeter tjocka. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Ringla över olja och salta. Grädda i ugn cirka 10-15 minuter tills de fått fin färg och är genommjuka. Låt sedan svalna.
Stek de marinerade bitarna och låt svalna.
Tomatsalsa: Finhacka tomat, rödlök, och färsk chili. Pressa i vitlök och lime. Salta och peppra.
Blanda ner bitarna i salsan. Lägg en lagom klick av blandningen på varje sötpotatisskiva. Servera och njut!