Vegetarisk bruschetta med marinerade Quorn Bitar

Testa det här receptet på en klassiker med en twist! En ovo-vegetarisk bruschetta med marinerade Quorn Bitar. Toppa med en örtig tomatsalsa och skivad sötpotatis för en supergod rätt.

Portioner 4

45 mins

undefined

Ingredienser

  • 300 g Quorn Bitar
  • Marinad:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk salt
  • Sötpotatisbruschetta:
  • 1 stor sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Tomatsalsa:
  • 3 tomater
  • ½ rödlök
  • 1 pressad lime
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk chili
  • Svartpeppar
  • Salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Marinerade Quorn Bitar: Blanda ihop bitarna med alla ingredienser till marinaden. Ställ åt sidan.
  3. Bruschetta: Skölj sötpotatisen och skär den i lagom tjocka skivor, cirka 1,5 centimeter tjocka. Lägg skivorna i en ugnssäker form. Ringla över olja och salta. Grädda i ugn cirka 10-15 minuter tills de fått fin färg och är genommjuka. Låt sedan svalna.
  4. Stek de marinerade bitarna och låt svalna.
  5. Tomatsalsa: Finhacka tomat, rödlök, och färsk chili. Pressa i vitlök och lime. Salta och peppra.
  6. Blanda ner bitarna i salsan. Lägg en lagom klick av blandningen på varje sötpotatisskiva. Servera och njut!