Powerbowl med Quorn Bitar och fusilli

En stärkande pastabowl med mycket smak som mättar och ger kroppen bra förutsättningar för tuff träning och återhämtning. Bowlen klarar sig fint i kylen i 2-3 dagar och är perfekt mat att preppa.

Receptet är framtaget av Zeina Mourtada till Michelle Coleman, simmare med VM- och OS-meriter som äter för att prestera och vill äta mer vegetariskt för planeten.

Portioner 4

30 mins

A Little Effort

Ingredienser

  • 300g Quorn Bitar

  • 300g bön- eller linspasta

  • Marinad shawarma:

  • 1 msk Turkisk yoghurt

  • 1 msk ketchup

  • 1 msk kallpressad rapsolja

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 tsk vitvinsvinäger

  • Salt & peppar

  • 2 tsk shawarmakrydda*

  • Hummus:

  • 3 st kokta rödbetor (färdigkokta fungerar)

  • 1 frp kokta kikärtor (à ca 400 g)

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 citron

  • 3 msk tahini (sesampasta, gärna den ljusa)

  • Salt

  • Kålsallad:

  • Ca 150g rödkål

  • Ca 100g grönkål

  • 0,5 citron

  • 2 msk kallpressad rapsolja

  • Salt

  • Grönsaker:

  • 100g körsbärstomater

  • 0,5 gurka

  • 1 röd paprika

Tillagning

  1. Shawarma: Blanda ihop alla ingredienser till marinaden, och häll över Quorn Bitar. Blanda väl och låt marinera medan du förbereder övrigt.
  2. Hummus: Kör tahini, citron, vitlök och salt i en matberedare. Mixa noga och vänd sedan ner kikärtor och rödbetor. Mixa ordentligt, runt 4-5 minuter. Smaka av med salt och späd eventuellt med vatten om den känns för tjock.
  3. Kålsallad: Strimla kål och hacka grönkål. Lägg i en skål. Pressa citron över, tillsätt rapsolja och salt. Massera salladen med händerna tills den blir mjuk.
  4. Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, sila av.
  5. Grönsaker: Hacka grönsakerna.
  6. Quorn: Stek shawarmamarinerade Quorn Bitar.
  7. Lägg pasta i en djup skål och tillsätt grönsakerna. Toppa med shawarmamarinerade Quorn Bitar, kålsallad, rödbetshummus och lite rapsolja. Hugg in.

*Hittar du inte shawarmakrydda i butiken? Inga problem, du blandar: 1 msk malen spiskummin, 1 msk korianderpulver, 1 msk vitlökspulver, 1 tsk kardemumma, 1/2 msk paprikapulver, 1 tsk gurkmeja, 1/2 tsk malda kryddnejlikor, 1/2 tsk mald cayennepeppar, 1 tsk mald svartpeppar och 1/2 tsk mald kanel.