En stärkande pastabowl med mycket smak som mättar och ger kroppen bra förutsättningar för tuff träning och återhämtning. Bowlen klarar sig fint i kylen i 2-3 dagar och är perfekt mat att preppa.
Receptet är framtaget av Zeina Mourtada till Michelle Coleman, simmare med VM- och OS-meriter som äter för att prestera och vill äta mer vegetariskt för planeten.
Portioner 4
30 mins
A Little Effort
300g Quorn Bitar
300g bön- eller linspasta
Marinad shawarma:
1 msk Turkisk yoghurt
1 msk ketchup
1 msk kallpressad rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk vitvinsvinäger
Salt & peppar
2 tsk shawarmakrydda*
Hummus:
3 st kokta rödbetor (färdigkokta fungerar)
1 frp kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 vitlöksklyfta
1 citron
3 msk tahini (sesampasta, gärna den ljusa)
Salt
Kålsallad:
Ca 150g rödkål
Ca 100g grönkål
0,5 citron
2 msk kallpressad rapsolja
Salt
Grönsaker:
100g körsbärstomater
0,5 gurka
1 röd paprika
*Hittar du inte shawarmakrydda i butiken? Inga problem, du blandar: 1 msk malen spiskummin, 1 msk korianderpulver, 1 msk vitlökspulver, 1 tsk kardemumma, 1/2 msk paprikapulver, 1 tsk gurkmeja, 1/2 tsk malda kryddnejlikor, 1/2 tsk mald cayennepeppar, 1 tsk mald svartpeppar och 1/2 tsk mald kanel.