Fluffiga Veganska Amerikanska Pannkakor Med Quorn Rökta Skivor & Lönnsirap

Härligt fluffiga och veganska amerikanska pannkakor med söt lönnsirap. I stället för bacon serveras dessa godingar med strimlor av krispigt stekta Quorn Skivor Rökt Smak.

Perfekt till helgfrukost eller brunch!

Portioner 4

25 mins

Easy

551 kcal
(Per 100g)

Veganskt

Ingredienser

Till pannkakorna

  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 4,5 dl havremjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vegetabilisk olja för stekning

Tillagning

  1. Häll mjöl och bakpulver i en bunke och blanda ihop. Tillsätt havremjölken långsamt, vispa hela tiden för att förhindra klumpar. Blanda i vaniljsocker och vispa tills det är slätt.
  2. Pensla båda sidor av Quorn Skivor Rökt Smak med lönnsirap. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Stek de veganska skivorna i 1-2 minuter eller tills de är knapriga. Lägg över på en skärbräda och skär i strimlor.
  3. Värm en non-stick stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lite olja och stek pannkakorna på båda sidor i omgångar, använd en knapp deciliter smet för varje pannkaka.
  4. Servera pannkakorna staplade på ett fat. Strö över de lönnglaserade strimlorna av Quorn Skivor Rökt Smak. Ringla över extra lönnsirap och hugg in!