Vegansk carbonara med Quorn Vegan Skivor Rökt Smak

Här har vi den perfekta vardagspastan som blir klar på bara 15 minuter. En vegansk twist på en klassisk rätt med Quorn Vegan Skivor Rökt Smak, krämig sås och hackad persilja. Buon appetito!

Zeina Mourtada har anpassat receptet till bröderna Norberg som båda vill äta vegetariskt för planeten men som har helt olika utgångspunkter. Emil är vegan sedan länge och Daniel hade inte direkt A i hemkunskap - men båda har insett att bra käk behövs för att hålla humorn uppe.

Portioner 4

20 mins

Easy

Veganskt

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Vegan Skivor med Rökt Smak (100g)
  • 300g spaghetti
  • Carbonara:
  • 400ml havregrädde
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Persilja
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Carbonara: Hacka schalottenlök och stek i olivolja cirka tre minuter. Pressa vitlök och vänd ner i löken, fräs hastigt. Häll ner havregrädden och låt koka upp. Addera Quorn Vegan Skivor Rökt Smak. Smaka av med salt och peppar.
  2. Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sila av och vänd ner pastan i såsen.
  3. Garnera den veganska carbonaran med hackad persilja.