Vanja Wikströms Garam Masala gryta med Quorn Bitar

Vanja Wikströms lakto-ovo vegetariska recept på gryta med Quorn Bitar bjuder på en härlig smakblandning av kryddstarkt currypulver och fräscha mangobitar. Den perfekta familjemiddagen!

Portioner 4

45 mins

A Little Effort

Ingredienser

  • 300 g Quorn Bitar
  • 2 msk olja eller valfritt smör
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 äpple
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl valfri matgrädde
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 msk Garam Masala-krydda
  • ½ tsk currypulver
  • 1 banan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • En halv kruka färsk koriander
  • Ris av valfri sort
  • Tillbehör:
  • Mango Chutney
  • Mango i bitar
  • Jordnötter
  • Russin

Tillagning

  1. Hacka lök, morot, äpple och vitlök och fräs i en stekpanna. Bryn samtidigt bitarna i smör eller olja i en gryta bredvid tills de fått färg.
  2. Häll över lök, morot, äpple och vitlök i grytan med bitar. Häll i grädde, vatten, Garam Masala och curry. Låt puttra cirka 30 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skiva banan och fräs i olja i stekpanna. Vänd ner bananen i grytan och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera Garam Masala grytan med ris, mango chutney, mango i bitar och jordnötter.