Vanja Wikströms Garam Masala gryta med Quorn Bitar
Vanja Wikströms lakto-ovo vegetariska recept på gryta med Quorn Bitar bjuder på en härlig smakblandning av kryddstarkt currypulver och fräscha mangobitar. Den perfekta familjemiddagen!
Portioner 4
45
mins
A Little Effort
Ingredienser
300 g Quorn Bitar
2 msk olja eller valfritt smör
1 gul lök
1 morot
1 äpple
3 vitlöksklyftor
1 ½ dl valfri matgrädde
1 ½ dl vatten
1 msk Garam Masala-krydda
½ tsk currypulver
1 banan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
En halv kruka färsk koriander
Ris av valfri sort
Tillbehör:
Mango Chutney
Mango i bitar
Jordnötter
Russin
Tillagning
Hacka lök, morot, äpple och vitlök och fräs i en stekpanna. Bryn samtidigt bitarna i smör eller olja i en gryta bredvid tills de fått färg.
Häll över lök, morot, äpple och vitlök i grytan med bitar. Häll i grädde, vatten, Garam Masala och curry. Låt puttra cirka 30 minuter.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva banan och fräs i olja i stekpanna. Vänd ner bananen i grytan och smaka av med salt och peppar.
Servera Garam Masala grytan med ris, mango chutney, mango i bitar och jordnötter.