Texmexfavorit med Quorn och tofu

Det här receptet är en vegansk tolkning av en riktig texmex-klassiker som serveras med våra supergoda Quorn Vegan Nuggets och korianderhummus.

Portioner 4

0 mins

A Little Effort

517 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 312g Quorn Filéer
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 paprikor, blandade färger
  • 200g blandad sallad
  • 200g tofu, i 1 cm breda skivor
  • Korianderhummus:
  • 300g kikärtor
  • 2 msk tahini
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1-2 tsk spiskummin
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • ½ kruka färsk koriander, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • Till servering:
  • 4 små tortillabröd

Tillagning

  1. Tina filéerna.
  2. Korianderhummus: Mixa alla ingredienser till hummusen slätt. Smaka av med salt och cayennepeppar. Rör i färsk koriander.
  3. Hetta upp en grillpanna på hög värme och grilla paprikorna ordentligt. Lägg gärna en tallrik över som tyngd för att få fin färg.
  4. Skär filéerna i avlånga strimlor. Hetta upp olja i panna på medelvärme. Tillsätt tomatpuré och stek de strimlade filéerna gyllenbruna. Salta och peppra.
  5. Stek eller grilla tofun.
  6. Lägg upp sallad, paprika, tofu och strimlade filéer på tortillabröd. Toppa med hummus.