Tacosallad

En härlig lakto-ovo vegetarisk tacosallad som är en skön och hälsosam tolkning av en mexikansk klassiker. Servera med Quorn Filéer, kidneybönor, körsbärstomater och paprika. Toppa med salsasås och créme fraiche.

Portioner 4

Enkelt

572 kcal
(Per portion)

Gjorda med Quorn Filéer

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 300g Quorn Filéer
  • 1 påse tacokrydda (25-30g)
  • 2 majskolvar
  • 1 paprika, hackad
  • 12 körsbärstomater, halverade
  • 200g blandad sallad
  • 200g kidneybönor
  • 1 lime
  • ½ färsk chili, finhackad
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • Till servering:
  • 200g salsa
  • 200g gräddfil
  • 200g nachochips

Tillagning

  1. Tina filéerna.   2. Skär filéerna i avlånga strimlor. Hetta upp olja i panna på medelvärme och fräs tacokryddan sakta. Lägg i de strimlade filéerna i pannan och stek gyllenbruna.   3. Stek eller grilla majskolvarna och dela dem. Lägg upp sallad, paprika, tomater, bönor och strimlade filéer på tallrikar. Pressa över saften från limen och strö över finhackad chili.   4. Servera med grillade majskolvar, salsa, gräddfil och nachochips.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (31)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.