Tacopaj med Quorn

Ta fredagstacon till ny nivå med en frasig, läcker paj! Med ovo-vegetarisk Quorn Färs och heta kryddor blir tacomyset en klimatsmart höjdare. TIPS! Kolla vad du har för grönsaker som behöver ätas upp. Det är gott med lite sallad på om det finns hemma till den kryddiga pajen.

Portioner 4

55 mins

A Little Effort

Ingredienser

Pajdeg:

  • 125 g margarin
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk iskallt vatten

Fyllning:

  • 500 g Quorn Färs
  • Rapsolja till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 jalapeño
  • 1 påse tacokryddmix
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vegansk crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • Salt och peppar
  • 10 körsbärstomater

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Nyp ihop pajdegen och ställ kallt medan du gör fyllningen.
  3. Hacka lök, vitlök och jalapeño och stek allt glansigt i olja.
  4. Tillsätt Quorn Färs och stek tills den får fin färg. Tillsätt tacokrydda, vatten, salt och peppar och låt det koka ihop. Dra från värmen och låt svalna.
  5. Halvera tomaterna.
  6. Ta ut degen ur kylen och klä en form. Förgrädda i 10 minuter i ugnen.
  7. Blanda färsen med vegansk crème fraiche och tillsätt hälften av osten.
  8. Fyll pajskalet, toppa med tomater och resten av osten.
  9. Grädda i 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg. Servera gärna med en grönsallad.