Prova vår goda twist på en klassiker, en ovo-vegetarisk måltid som ingen kommer att glömma. Lager av smarrig tacokryddad Quorn Färs gör den här rätten oemotståndlig, särskilt med en generös klick guacamole som tillbehör!
Portioner 4
50 mins
Ingredienser
600 g Quorn Färs
6 tortillabröd
2 gula paprikor
200 g champinjoner
1 gul lök
150 g riven ost
1 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1,5 dl tacosås
smör att steka i
Tacokrydda:
3 msk chilipulver
2 tsk paprikapulver
3 msk spiskummin
1,5 msk salt
2 tsk socker
1 tsk oregano
1 krm cayennepeppar
Guacamole:
2 stycken avokados
1 chili
1 tomat
2 tsk färskpressad limesaft
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk olivolja
Hackad koriander efter smak
Salt
Svartpeppar
Tillagning
Guacamole: Mosa avokado, blanda ner resterande ingredienser och rör om.
Tacokrydda: Rör ihop samtliga ingredienser och ställ åt sidan.
Tacolasagne: Skär paprika, champinjoner och lök i mindre bitar och bryn i en klick smör tillsammans med färsen.
Strö över tacokrydda och vetemjöl. Häll i mjölk och tacosås. Låt koka några minuter.
Varva tortillabröd, färsblandning och riven ost i en lasagneform. Grädda i ugn på 200 grader cirka 20 minuter.
Servera tacolasagnen tillsammans med hemgjord guacamole.