Vegetarisk tacogratäng med Quorn Filéer

Vill du ha en god middag eller preppa veckans matlådor så är det här receptet perfekt, speciellt om du älskar vegetariska tacos med Quorn! Proteinrikt, enkelt och gott. Den här vegetariska tacogratängen är gjord med Quorn Filéer, en läcker cream cheese sås, och en massa goda kryddor, vilket gör den extra mumsig. Receptet är framtaget av Annie Erfass som driver Instagram- och TikTok-kontot kalorismart.

Portioner 4

20 mins

undefined

491 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 2 dl okokt ris
  • 1 pkt Quorn filéer (312g)
  • 1 pkt Tacokrydda (á 28g)
  • 1 burk Tacosalsa (á 230g)
  • 125g mozzarella

Sås:

  • 500g cottage cheese 4% fetthalt
  • 200g cream cheese light 9% fetthalt
  • 1 burk majs (á 140g)
  • Smaka av med salt och peppar

Topping:

  • 25g mager riven ost 12%
  • 25g tortillachips

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och placera i botten av ugnsformen. Har du kokt ris kvar från gårdagen går det fint att använda det.
  3. Krydda Quorn Filéer med tacokrydda och placera ovanpå riset.
  4. Häll över salsan, skiva mozzarellan och placera ovanpå.
  5. Mixa cottage cheese med cream cheese, tillsätt majs. Smaka av med salt och häll blandningen över filéerna.
  6. Toppa med ost och nachochips.
  7. Tillaga i ugnen ca 20 min.