Snabb vegetarisk teriyakigratäng med Quorn Filéer

Testa ett otroligt enkelt recept med Quorn Filéer som är färdigt på bara 20 minuter och livar upp varje dag. Denna läckra vegetariska teriyakigratäng är full av smak! Receptet skapades av Annie Erfass, som driver Instagramkontot @kalorismart.

Portioner 4

30 mins

Easy

459 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 312 g Quorn Filéer
  • 280 g torkade äggnudlar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 250 g färsk broccoli
  • 1 st paprika (röd/gul/orange)
  • 3 dl teriyakisås
  • 1 dl apelsinjuice
  • Chiliflakes
  • Sesamfrön

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka nudlarna al dente (ca 1 min) tillsammans med salt.
  3. Placera nudlarna i botten på en ugnsfast form (ca 27x20),
  4. Häll matlagningsgrädden över nudlarna och blanda.
  5. Placera Quorn Filéer i formen tillsammans med skivad paprika och broccoli.
  6. Avsluta med teriyakisås och apelsinjuice.
  7. Toppa med chiliflakes och sesamfrön.
  8. In i ugnen i ca 20 min.
  9. Klart!