Det här receptet är bara så enkelt. En måltid som hela familjen kommer att älska!
Portioner 4
25
mins
Easy
440 kcal (Per portion)
Ingredienser
300 g Quorn Färs
1 msk olivolja
1 lök, tärnad
4 msk BBQ Sauce (se recept nedan)
1 msk vegetarisk Worcestershire-sås
4 msk ketchup
2 tsk senap
2 msk konserverad majs
2 x 25 cm pizzadeg
1 msk tomatpuré
100 g Monterrey Jack-ost, riven
Servera med en handfull ruccolablad
8 msk farinsocker
2 msk cidervinäger
1 msk honung
½ tsk vegetarisk Worcestershire-sås
½ tsk malen kryddpeppar
¼ tsk vitlökspulver
½ tsk cayennepeppar
1 msk flytande rökarom
150 ml ketchup
Tillagning
Sätt ugnen på 180 grader eller gasläge 4.
Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme och bryn löken lätt i 4–5 minuter tills den är mjuk. Rör ned BBQ Sauce, vegetarisk Worcestershire-sås, ketchup och senap och låt det bli genomvarmt. Tillsätt Quornfärs och majs, bryn i ytterligare 2–3 minuter. Ta bort pannan från plattan.
Lägg pizzadegen på ett bakplåtspapper, pensla med tomatpuré och strö över en fjärdedel av den rivna osten. Ringla över Quorn Sloppy Joe-toppingen och strö över resten av den rivna osten.
Tillaga i ugn i 15–20 minuter tills pizzan är gyllenbrun. Ta ut pizzan ur ugnen och strö några ruccolablad över pizzan.
Servera med en tomat- och basilikasallad. För ett kryddstarkt alternativ, prova att byta ut hälften av BBQ-såsen mot Sriracha Sauce. All överbliven BBQ Sauce kan förvaras i en lufttät burk i kylskåp, i upp till två veckor.