Salladsskålar med Quorn Färs & hoisinsås

Får vi bjuda på en asiatisk smakexplosion med vårt ovo-vegetariska recept på härliga salladsskålar med Quorn Färs som marineras i hoisinsås, soja och sherry. Stek tillsammans med vårlök, vattenkastanjer, böngroddar och ett stänk chili. Servera i en krispig salladsskål och toppa med sockerärtor. En hälsosam måltid som blir till en oförglömlig smakupplevelse.

Portioner 4

20 mins

Easy

185 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk Hoisinsås
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk torr sherry eller risvin
  • 1 tsk röd chili, finhackad
  • 4 vårlökar, skivade
  • 50 g vattenkastanjer, finhackade
  • 1/2 dl vatten
  • 100 g risnudlar, kokta
  • 60 g böngroddar
  • 10 sockerärtor, eller sugar snaps, skivade och kokta en minut i lättsaltat vatten
  • Salladsblad, gemsallad eller romansallad

Tillagning

  1. Blanda hoisinsås, sherry och chili i en skål. Tillsätt kall Quorn Färs, rör ihop till en sås och ställ sedan åt sidan.
  2. Värm olja i en wokpanna eller stor stekpanna och stek sedan vårlöken i en minut.
  3. Tillsätt Quorn Färs och woka i fem minuter. Tillsätt vattenkastanjer, böngroddar och vatten, och stek grönsakerna i en minut tills de är mjuka.

Servering: Lägg salladsbladen på tallrikar, lägg nudlar i botten och toppa med hoisinfärs. Garnera med böngroddar och sockerärtor eller sugar snaps.