Vårt härliga recept på lakto-ovo vegetarisk risotto med Quorn Färs smakar ljuvligt av fräsch timjan och ett generöst täcke av vegetarisk parmesan.
Portioner 2
40
mins
undefined
433 kcal (Per portion)
Ingredienser
150 g Quorn Färs
1 msk olivolja
1 lök, finhackad
1 stjälkselleri, finhackad
5 g timjanblad, plus extra till garnering
100 g arborioris
6 dl vitt vin, efter smak
3,5–5 dl grönsaksbuljong, uppvärmd i en gryta
20 g vegetarisk parmesanost, riven och lite extra till garnering
Tillagning
Sätt en mellanstor gryta på medelhög värme. Häll i ½ matsked olivolja och tillsätt därefter selleri och lök. Stek tills allt är genomskinligt och tillsätt sedan timjan. Stek under en minut, tillsätt arborioris och rör om i oljan. Häll i vitt vin, om så önskas, och rör tills det förångas. Tillsätt långsamt buljongen, lite åt gången, tills arborioriset är färdigkokt och krämigt, men ändå har lite tuggmotstånd. Rör ner riven parmesanost.
Hetta upp resterande olja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i färsen och stek under ett par minuter. Rör ner hälften av färsen i risotton.
Servering: Lägg upp risotton på tallrikar, toppa med resten av färsen och strö över några timjanblad och riven parmesanost.