Recept

Recept på veganmat - vegannuggets med kål & dipp

Betygsätt detta recept

Portioner 2

Ingredienser

  • 1/2 paket Quorn Vegan Nuggets
  • 1 msk vegetabilisk olja

Rostade grönsaker:

  • 1/2 rödkålshuvud, skuret i bitar
  • 1/2 vitkålshuvud, skuret i bitar
  • 1/3 spetskålhuvud, skuret i bitar
  • 1 näve grönkål, skuren i små bitar
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1/2 blomkålshuvud, delat i stora buketter
  • 1/2 tsk chiliflingor
  • Havssalt och svartpeppar

Rostad tomatsalsa:

  • 5 medelstora tomater
  • 1/2 rödlök, skalad och delad i fyra delar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • En nypa salt och svartpeppar
  • 1/2 tsk chiliflingor

Hummus:

  • 250 g konserverade kikärter
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk citronsaft
  • 4 msk kallt vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 100 ml sesampasta
  • En nypa sumak

Guacamole:

  • 1 mogen avokado
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1/2 stor tomat, urkärnad och tärnad
  • En nypa salt
  • 1/2 grön chili, finhackad
  • En liten knippa färsk koriander, finhackad
  • Lite pressad lime

Gjorda med Quorn Veganska Nuggets

Se på produkt