Recept

Recept på veganmat - Marockanska Quornnug

Betygsätt detta recept

Portioner 4
35 min

Ingredienser

  • Marockanska nuggets:
  • 560 g Quorn Vegan Nuggets
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära, skalad och grovt riven
  • 1 tsk (5 ml) cayennepeppar
  • 2 msk (30 ml) färsk koriander, hackad
  • 2 msk (30 ml) färsk bladpersilja, hackad
  • 1 msk (15 ml) rökt paprikapulver
  • 1 1/2 tsk (7,5 ml) malen spiskummin
  • 1/2 tsk (2,5 ml) malen kanel
  • 1 tsk (5 ml) salt
  • nymalen svartpeppar
  • 125 ml olivolja
  • 1 citron, skal och saft
  • olivolja till stekning
  • Het potatissallad:
  • 450 g potatis, oskalad
  • 1 tsk (5 ml) salt
  • 3 msk (45 ml) olivolja
  • 1/2 tsk (2,5 ml) malen spiskummin
  • 1/2 tsk (2,5 ml) malen ingefära
  • 1/2 tsk (2,5 ml) salt
  • 1/4 tsk (1,25 ml) färskmalen svartpeppar
  • 1/4 tsk (1,25 ml) malen koriander
  • 1/4 tsk (1,25 ml) cayennepeppar
  • 1/4 tsk (1,25 ml) malen kryddpeppar
  • en nypa malda nejlikor
  • 250 ml sojayoghurt eller vegansk yoghurt
  • 2 msk (30 ml) rödvinsvinäger
  • 125 ml mynta, grovt hackad
  • 125 ml bladpersilja, grovt hackad
  • skalet från 1 citron
  • skalet från 1 apelsin
  • 1,25 dl svarta oliver, grovt hackade
  • Citron- och myntavinägrett:
  • 2 citroner, skal och saft
  • 125 ml olivolja
  • 1 msk (15 ml) färsk bladpersilja, hackad
  • 2 msk (30 ml) färsk mynta, hackad
  • 1/2 tsk (2,5 ml) salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 msk (15 ml) honung
  • saften från 1/2 lime
  • granatäppelkärnor och färska myntablad till garnering (valfritt)

Gjorda med Quorn Veganska Nuggets

Se på produkt