Quorn Vegetarisk Teriyaki Med Ris

Vår läckra vegetariska version av den klassiska rätten "Teriyaki kyckling" är gjord med Quorn Bitar och är klar på bara 20 min! Receptet skapades av Alma Hassan som driver Instagramkontot snackstoshare.

Portioner 4

30 mins

Easy

Ingredienser

  • 300g Quorn Bitar
  • 250g broccoli
  • 1 röd lök
  • 1 röd paprika
  • ½ finhackad chilifrukt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 dl teriyakisås
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 lime (saften)
  • Salladslök
  • Färsk koriander
  • Salt & peppar efter smak
  • Olja till stekning
  • Ris för 4 personer

Tillagning

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda Quorn Bitar med teriyakisås, vatten, limesaft, chili, ingefära och vitlök. Ställ åt sidan.
  3. Hacka lök och skär upp paprika och broccoli. Hetta upp en panna med olja. Stek lök, paprika och broccoli tills löken mjuknar något.
  4. Tillsätt Quorn Bitar och såsen och stek i någon minut till.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Låt puttra i 5–10 minuter.
  7. Servera med ris och toppa med koriander.