Quorn Pytt med stekt ägg, rödbeta och pressgurka

Med Quorn Pytt lagar du en supergod middag på nolltid! Ta den vegetariska pytten direkt från frysen och ner i stekpannan.

Servera till klassiska tillbehör som inlagda rödbetor, pressgurka och kanske ett stekt ägg. Så gott, snabbt och enkelt i vardagen!

Portioner 4

15 mins

Easy

Ingredienser

  • Quorn Pytt (Family Pack 990 g)
  • Olja
  • 4 st ägg
  • Inlagd rödbeta
  • Smaka av med salt och peppar

Pressgurka (om du har tid att preppa):

  • 1 färsk gurka
  • 3 krm salt
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Tillagning

  1. Tillaga Quorn Pytt enligt anvisning på förpackningen.
  2. Under tiden pytten tillagas stek ägg.
  3. Servera med rödbeta och pressgurka.
  4. Pressgurka: Skiva gurka tunt och lägg i en vid skål. Häll salt på gurkan och lägg ett fat och en tyngd över i ca 30 minuter, häll sedan av spadet. Blanda ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och hackad persilja i en separat skål och rör tills sockret löst sig. Lägg över gurkan i en burk med lock och häll över lagen. Låt stå någon timme före servering.