Quorn Nuggets med vegetarisk currysås

Njut av en riktig klassiker som går hem hos alla, nu serverad i vegetarisk tappning. Vill du laga en god, snabb och smidig middag – testa Vegetariska Quorn nuggets, ris och vegetarisk currysås. Enklare blir det inte.

Receptet är framtaget av Marcus Frank som driver Instagram-kontot Mackanskost.

Portioner 4

25 mins

Easy

Ingredienser

  • 1 förpackning Vegetariska Quorn nuggets
  • Ris

Currysås:

  • 2 msk smör
  • 1,5 msk curry
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk maizena

Tillagning

  1. Sätt ugnen på varmluft 200 grader.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tillaga Vegetariska Quorn nuggets enligt anvisning på förpackningen.

Currysås:

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt curryn. Var försiktig så att det inte bränns.
  2. Tillsätt matlagningsgrädden och fonden. Vispa och låt koka upp.
  3. Sjud en stund.
  4. Blanda ned maizena i ett glas vatten och vispa sedan ner det i såsen.
  5. Servera de krispiga Vegetariska Quorn nuggets med ris och currysåsen.