Quorn nuggets med hemlagad dippsås

Prova våra Quorn Nuggets med en hemlagad dippsås som gör maten till en fest. Våra nuggets är härligt knapriga och passar perfekt att dippa.

Portioner 4

15 mins

Easy

Veganskt

Ingredienser

  • 280g Quorn Nuggets (ersättare för Quorn Vegan Nuggets för att göra vegan)
  • 600 g blandade rotfrukter (ex potatis, palsternacka, morot)
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ½ tsk Maizena
  • 4 msk ris- eller vitvinsvinäger
  • 4 msk socker
  • 4 msk ketchup
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 1 msk olja

Tillagning

  1. Skär rotfrukterna i strimlor och kör dem i ugn med lite olja på 250 grader cirka 20 minuter. Passa så de inte bränns. Salta och peppra.
  2. Tillaga nuggets enligt anvisning på förpackningen.
  3. Dipsås: Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Lös maizenan i lite vatten och häll den i såsen. Koka ytterligare någon minut. Låt svalna.
  4. Servera nuggets med dipsås och rotfruktsfrites.