Quorn Nugget Bowl

Det här receptet på en vegetarisk bowl svänger du ihop på nolltid. Lägg Quorn Nuggets på färska grönsaker och rotfrukter och servera med vår fräscha tomatdipp.

Portioner 4

15 mins

Easy

Veganskt

Ingredienser

  • 280g Quorn Vegan Nuggets
  • 600 g blandade rotfrukter (ex potatis, palsternacka, morot)
  • 200 g edamamebönor
  • 100 g färsk spenat
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ½ tsk Maizena
  • 4 msk ris- eller vitvinsvinäger
  • 4 msk socker
  • 4 msk ketchup
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 1 msk olja

Tillagning

  1. Skär rotfrukterna i strimlor och kör dem i ugn med lite olja på 250 grader cirka 20 minuter. Passa så de inte bränns. Salta och peppra.
  2. Tillaga nuggets enligt anvisning på förpackningen.
  3. Dipsås: Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Lös maizenan i lite vatten och häll den i såsen. Koka ytterligare någon minut. Låt svalna.
  4. Varva nuggets, rotfruktsfrites, edamamebönor och spenat i en skål. Häll på såsen och servera.