Quorn med grönkålssallad - recept

En fräsch grönkålssallad passar perfekt tillsammans med våra ovo-vegetariska Quorn Filéer. Det här receptet är lätt, hälsosamt och proteinrikt!

Portioner 4

0 mins

A Little Effort

Ingredienser

  • 312 g Quorn Filéer Grönkålssallad med edamamebönor
  • 300 g grönkålsblad
  • 2 dl edamamebönor(utan skal)
  • 10 cm skalad gurka Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk ljus soja
  • Saften av 2 lime
  • 1 msk färsk, riven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk honung
  • salt Pico de gallo
  • 1 sats
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 rödlök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 röda chilifrukter
  • Saft och skal av 2 limefrukter
  • salt & svartpeppar

Tillagning

Grilla eller stek Quorn Filéerna enligt anvisningarna på förpackningen.

Grönkålssallad med edamamebönor: Ta bort stammarna från kålen och skölj och hacka bladen. Blanda ner edamamebönor. Skiva gurkan tunt och vänd ner den med. Blanda ihop oljorna, soja, limesaft, ingefära och sambal till en dressing. Slå den över salladen och blanda väl. Smaka eventuellt av med mer salt.

Pico de gallo: Skala rödlök och vitlök. Halvera chilifrukten och ta ur kärnor och kärnhus.

Finhacka tomater, koriander, rödlök och vitlök riktigt fint. Tillsätt rivet limeskal och pressad limesaft. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt.