Quorn Glutenfri Lasagne

Har du eller någon annan medlem i familjen glutenallergi? Är ni samtidigt trötta på traditionella kötträtter och sugna på en vegetarisk rätt som är både läcker och enkel att tillreda? Prova i så fall vårt välsmakande recept på glutenfri lasagne med glutenfria pastaplattor. Överraska familjemedlemmarna genom att använda en härlig quorn färs, färsk och hackad lök, hemmalagad ostsås och champinjoner. Till detta lägger du till 400 ml passerade tomater, glutenfri grönsaksbuljong och lite glutenfri vegetarisk Worchestershire sås. Glutenfri lasagne är en perfekt och läcker måltid för hela familjen och bli inte förvånad om den snabbt blir en favorit bland både barnen och vuxna där hemma.

Portioner 4

45 mins

A Challenge

109 kcal
(Per 100g)

Glutenfri

Ingredienser

  • 300 g Quorn Färs
  • 2 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 1 stjälk selleri, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 400 ml passerade tomater
  • 1 msk glutenfri vegetarisk Worcestershire-sås
  • 1 tärning glutenfri grönsaksbuljong som löses upp i 1/2 dl varmt vatten.
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • Ett knippe färska basilikablad, grovhackade
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • 8 plattor glutenfri lasagne som tillagas i en stor gryta med varmt vatten i 5 minuter
  • Ingredienser till ostsåsen
  • 25 g smör
  • 25 g glutenfritt mjöl
  • 3 dl lättmjölk
  • 100 g lagrad cheddarost

Tillagning

  1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna, tillsätt lök och selleri. Koka på medelvärme under flitig omrörning i cirka 5 minuter tills grönsakerna mjuknat. Tillsätt vitlök och svamp. Stek i ytterligare 2–3 minuter.
  2. Tillsätt passerade tomater, Worcestershire-sås, grönsaksbuljong, tomatpuré och örter. Rör om ordentligt. Koka i 8–10 minuter tills grönsakerna är kokta.
  3. Rör ner Quorn Färs, och fortsätt småkoka på låg värme i 5 minuter. Tillsätt basilika och smaka av.
  4. Tillaga ostsåsen: Smält smör i en rejäl stekpanna på medelvärme. Rör ner mjölet och låt det koka i 2–3 minuter. Tillsätt mjölken lite i taget under ständig omrörning tills såsen är slät. Rör i två tredjedelar av riven cheddarost. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Värm ugnen till 200 °C/gasläge 6.
  6. Montera lasagnen: Lägg två glutenfria lasagneplattor i en ugnsfast form. Täck med en tredjedel av Quorn Färs-blandningen. Upprepa med resten av plattorna och Quorn Färs-blandningen. Toppa med ostsås och strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter tills lasagnen är gyllenbrun.