Quornfiléer med quinoa & dukkaj - recept

Prova vårt ovo-vegetariska recept på Quorn Filéer med quinoa och dukkah, en riktigt härlig smakupplevelse.

Portioner 4

25 mins

Easy

317 kcal
(Per 100g)

Veganskt

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Filéer
  • 3 tsk dukkah
  • 1 msk olivolja
  • 300 g quinoa
  • 6 dl vatten
  • 1 matsked pinjenötter, rostade
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 1 stort knippe persilja, finhackad
  • 1 litet knippe mynta, finhackad
  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 matskedar tranbär, hackade

Tillagning

  1. Häll quinoan och vattnet i en kastrull, koka upp och låt det sedan sjuda i 10 minuter tills quinoan är mjuk. Häll av vattnet och låt quinoan svalna.
  2. Strö dukkah över filéerna. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek filéerna i 10 minuter tills de blir gyllenbruna. Vänd filéerna ofta.
  3. Rör ihop quinoan, pinjenötterna, salladslöken, persiljan, myntan, apelsinjuicen och tranbären i en skål.
  4. Servera filéerna på en bädd av quinoasallad.