Quornfiléer med quinoa & dukkaj - recept

Prova vårt ovo-vegetariska recept på Quorn Filéer med quinoa och dukkah, en riktigt härlig smakupplevelse.

Portioner 4

25 min

Enkelt

317 kcal
(Per portion)

Veganskt

Gjorda med Quorn Filéer

Rik på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 1 paket Quorn Filéer
  • 3 tsk dukkah
  • 1 msk olivolja
  • 300 g quinoa
  • 6 dl vatten
  • 1 matsked pinjenötter, rostade
  • 2 salladslökar, finhackade
  • 1 stort knippe persilja, finhackad
  • 1 litet knippe mynta, finhackad
  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 matskedar tranbär, hackade

Tillagning

  1. Häll quinoan och vattnet i en kastrull, koka upp och låt det sedan sjuda i 10 minuter tills quinoan är mjuk. Häll av vattnet och låt quinoan svalna.
  2. Strö dukkah över filéerna. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek filéerna i 10 minuter tills de blir gyllenbruna. Vänd filéerna ofta.
  3. Rör ihop quinoan, pinjenötterna, salladslöken, persiljan, myntan, apelsinjuicen och tranbären i en skål.
  4. Servera filéerna på en bädd av quinoasallad.

Recept och inspiration

Visa alla recept

Lämna ett omdöme eller en recension

3 out of 5 stars (27)

Ge ett betyg och ett omdöme

Ge ett stjärnbetyg eller ett omdöme om detta recept.

Ditt betyg

Genom att fortsätta samtycker du till våra Villkor och bestämmelser För information om vilka personuppgifter som vi samlar in och hur vi använder dem, se vår Sekretesspolicy.