
Quornfiléer med quinoa & dukkaj - recept
Prova vårt ovo-vegetariska recept på Quorn Filéer med quinoa och dukkah, en riktigt härlig smakupplevelse.
Portioner 4
25 mins
Enkelt
317 kcal
(Per portion)
Veganskt

Gjorda med Quorn Filéer
Rik På Protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 1 paket Quorn Filéer
- 3 tsk dukkah
- 1 msk olivolja
- 300 g quinoa
- 6 dl vatten
- 1 matsked pinjenötter, rostade
- 2 salladslökar, finhackade
- 1 stort knippe persilja, finhackad
- 1 litet knippe mynta, finhackad
- 1 dl apelsinjuice
- 2 matskedar tranbär, hackade
Tillagning
- Häll quinoan och vattnet i en kastrull, koka upp och låt det sedan sjuda i 10 minuter tills quinoan är mjuk. Häll av vattnet och låt quinoan svalna.
- Strö dukkah över filéerna. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek filéerna i 10 minuter tills de blir gyllenbruna. Vänd filéerna ofta.
- Rör ihop quinoan, pinjenötterna, salladslöken, persiljan, myntan, apelsinjuicen och tranbären i en skål.
- Servera filéerna på en bädd av quinoasallad.
Recept och inspiration
Visa alla receptLämna ett omdöme eller en recension
(27)
2 out of 5 stars