Dessa läckra, rökiga och kryddiga vegetariska burritos är fyllda med vår goda färs, ris, sallad och avocado. Klara på under 20 minuter – perfekt när middagen ska gå snabbt. Får du över? Ta med till lunch eller servera nästa dag med ris, krispiga tortillachips och en klick guacamole!
Du byter lätt ingredienser efter egen smak: Mer hetta? Byt till starkare chilipulver. Mer rökighet? Tillsätt extra chipotle. Oavsett vad, kommer de smaka fantastiskt!
Portioner 4
18 min
Easy
569 kcal
(Per portion)
17.4 g fiber
(Per portion)
25.6 g proteinet
(Per portion)
För den kryddiga färsen:
300 g Quorn Mince
Lite olivolja till stekning
1 röd lök, hackad
0,5 msk milt chilipulver
0,5 msk chipotlepasta
50 g tomatpuré
1 burk (400 g) krossade tomater
200 ml grönsaksbuljong
0,5 grön paprika, tärnad
0,5 röd paprika, tärnad
1 burk (400 g) kidneybönor, avrunna och sköljda
50 g majs
10 g färsk koriander, hackad
Till servering:
4 mjuka tortillabröd
2 msk majonnäs
150 g kokt ris
12 små romansalladsblad
0,5 röd paprika, skivad
0,5 grön paprika, skivad
1 avocado, skivad
En handfull korianderblad
Till garnering (valfritt):
En klick yoghurt
Limeklyftor
Den kryddiga färsen:
Hetta upp en non-stick-stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja. Lägg i färsen och den hackade löken. Fräs i cirka 2 minuter under omrörning.
Tillsätt chilipulver, chipotlepasta och tomatpuré. Rör om och stek i 1 minut. Häll i krossade tomater och grönsaksbuljong. Blanda väl och låt småsjuda i 5 minuter. Tillsätt tärnad paprika, kidneybönor och majs. Rör om och låt sjuda ytterligare 2 minuter.
Ta pannan från värmen och blanda ner hackad koriander. Låt svalna medan du förbereder burritofyllningen.
Burritos:
Bred majonnäs på varje tortillabröd. Lägg små romansalladsblad ovanpå majonnäsen. Fördela några skedar av den kryddiga färsen över salladsbladen. Toppa med ris, skivad paprika och avocado.
Vik in över- och undersidan av tortillan och rulla sedan burriton tätt från ena sidan.
Hetta upp en non-stick-stekpanna på medelvärme. Lägg burritos med skarven nedåt i pannan och värm i 1–2 minuter. Detta värmer burriton och hjälper till att försluta tortillan. Vänd burriton och värm i ytterligare 1–2 minuter. Ta bort från pannan och skär varje burrito på mitten med en brödkniv.
Garnering (valfritt):
Tip: För att underlätta rullningen av burritos, lägg tortillan på ett ark bakplåtspapper. Rulla ihop burriton och slå in den i bakplåtspappret. Vrid ändarna på pappret ordentligt så att det sitter tätt. Ta sedan av bakplåtspappret innan stekning.