En lakto-ovo-vegetarisk burgare med het salsa, avokado och koriander som passar lika bra på grillfesten som till vardagsmiddagen.
Portioner 4
25
mins
undefined
Ingredienser
320 g Quorn Burgare
4 hamburgerbröd
4 skivor vegetarisk ost
Sallad
1 jalapeño
2 avokados
Färsk koriander
Olja till stekning
Salsa:
6 tomater
1 ½ salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 jalapeño
1 lime
1 näve färsk koriander
1 ½ msk olivolja
Salt
Peppar
Tillagning
Salsa: Skär tomater i bitar. Hacka salladslök och jalapeño och blanda med tomaterna. Lägg i en pressad vitlöksklyfta, saften från en lime, färsk koriander, olivolja och blanda. Smaka av med salt och peppar.
Stek eller grilla Quorn Burgare i olja enligt anvisning på förpackning. Lägg på en skiva vegetarisk ost när burgarna börjar bli klara och låt dem smälta.
Montera burgarna med bröd i botten, sedan sallad, burgare, skivad jalapeño och avokado, salsa, färsk koriander och sist locket.
Tips! Servera burgarna med sötpotatispommes och extra mycket salsa.