Quorn Burgare med salsa, jalapeños och smältost

En lakto-ovo-vegetarisk burgare med het salsa, avokado och koriander som passar lika bra på grillfesten som till vardagsmiddagen.

Portioner 4

25 mins

undefined

Ingredienser

  • 320 g Quorn Burgare
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 skivor vegetarisk ost
  • Sallad
  • 1 jalapeño
  • 2 avokados
  • Färsk koriander
  • Olja till stekning

Salsa:

  • 6 tomater
  • 1 ½ salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 jalapeño
  • 1 lime
  • 1 näve färsk koriander
  • 1 ½ msk olivolja
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

  1. Salsa: Skär tomater i bitar. Hacka salladslök och jalapeño och blanda med tomaterna. Lägg i en pressad vitlöksklyfta, saften från en lime, färsk koriander, olivolja och blanda. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek eller grilla Quorn Burgare i olja enligt anvisning på förpackning. Lägg på en skiva vegetarisk ost när burgarna börjar bli klara och låt dem smälta.
  3. Montera burgarna med bröd i botten, sedan sallad, burgare, skivad jalapeño och avokado, salsa, färsk koriander och sist locket. Tips! Servera burgarna med sötpotatispommes och extra mycket salsa.