Vegetarisk (lakto ovo) burgare med guacamole & salsa - recept

Ännu ett av våra enkla, lakto-ovo vegetariska recept som har lägre halt av mättat fett men större smak än köttalternativet. Matcha chiliglöden med en krämig guacamole och bygg en burgare som alla kommer älska.

Portioner 4

20 mins

Easy

559 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

Till Burgaren

  • 4 Quorn Burgare
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 4 hamburgerbröd
  • 50 g sallad, t.ex. isbergssallad
  • 1 avokado, skivad Sås
  • 200 g tomater, urgröpta och fint tärnade
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 1 liten röd chilifrukt, urgröpt och finhackad
  • 1 msk koriander, hackad
  • Saften från en halv lime
  • Salt och peppar Guacamole
  • 1 liten röd chilifrukt, urgröpt
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 tomat
  • 1/2 rödlök
  • Saften från en halv lime
  • 2 mogna avokador, skalade

Tillagning

  1. Gör guacamolen genom att lägga alla ingredienser utom avokadorna i en matberedare och mixa dem till en puré. Tillsätt avokadorna och mixa tills blandningen får önskad konsistens. Lägg över guacamolen i en serveringsskål.
  2. Gör salsan genom att röra ihop alla ingredienser väl. Krydda och smaka av.
  3. Pensla Quorn™ Burgarna med lite olja och stek dem på en grill eller i en stekpanna i 8-10 minuter (enligt anvisningarna på paketet). Vänd ofta.
  4. Lägg salladen på underdelen av brödet, burgaren ovanpå och sedan avokado och salsa högst upp.
  5. Servera burgarna varma tillsammans med guacamolen.