Pizzasnäckor

Barnen kommer att älska de här goda lakto-ovo vegetariska pizzasnäckorna som passar perfekt som lunch, middag eller mellanmål - eller som förrätt för vuxna.

Portioner 12

50 mins

A Little Effort

198 kcal
(Per 100g)

Ingredienser

  • 150 g förpackning Quorn Färs
  • Till degen:
  • 300 g grovt vetemjöl
  • 5 g snabbjäst
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk vegetarisk Worcestershire- eller sojasås
  • 1 tsk oregano
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 vegetarisk mozzarellaboll, delad i mindre bitar
  • 10 g riven vegetarisk emmentalerost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 240 grader.
  2. Så här gör du degen: Häll mjölet i en stor skål och rör sedan ner jäst och salt. Tillsätt 2 dl varmt vatten, 1 matsked olivolja och arbeta samman med en träslev till en smidig, ganska lös deg. Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den i fem minuter tills den är smidig. Täck över degen med en handduk och låt den jäsa på ett varmt ställe i 40–60 minuter till dubbel storlek.
  3. Häll olja i en medelstor stekpanna och lägg i Quorn Färs. Stek under två minuter och tillsätt sedan en matsked tomatpuré, vegetarisk Worcestershire- eller sojasås samt oregano. Rör runt och ta sedan bort pannan från spisen.
  4. Ta ut degen ur skålen och knåda den snabbt för att få bort överflödig luft. Kavla ut degen så att den är 1 cm tjock (ungefär 25 x 20 cm). Bred på resten av tomatpurén. Fördela färsblandningen och tryck ned den lite lätt så att den sjunker ner i degen. Toppa med mozzarella och emmentalerost. Rulla degen och forma den till en korv och skär den sedan i två cm breda bitar. Lägg dem på en bakplåt och låt stå i tio minuter så att degen kan jäsa lite till.
  5. Grädda i tio minuter, täck sedan över och fortsätt att grädda i 2–4 minuter tills snäckorna är gyllenbruna.