Pasta med avokadopesto och Quorn Skivor med Röksmak

Den här krämiga pastarätten med vegansk pesto är helt vegansk och dessutom glutenfri. En lättlagad rätt som tack vare färska och smakrika ingredienser är en härlig smakupplevelse.

Portioner 4

20 mins

Easy

600 kcal
(Per 100g)

Veganskt

Glutenfri

Ingredienser

  • 1 förpackning Quorn Vegan Skivor med Rökt Smak, skurna i bitar
  • 1 avokado, skalad, urkärnad och delad i halvor
  • 30 g färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 20 g pinjenötter
  • 20 g vegansk italiensk hårdost
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk extra jungfruolivolja
  • 1 msk limejuice
  • 100 g soltorkade tomater i olja, avrunna och grovt hackade
  • 400 g glutenfri pasta

Till servering:

  • Färsk basilika
  • Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning

  1. Lägg avokado, basilika, vitlök, pinjenötter, ost, salt, peppar, olivolja och limejuice i en matberedare och mixa tills allt är finfördelat. Ställ peston åt sidan.
  2. Tillaga pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Låt den rinna av, men spara 2 msk av pastavattnet. Häll tillbaka pastan i grytan och lägg till avokadopeston, hackade soltorkade tomater, skurna Quorn Vegan Skivor Rökt Smak och pastavattnet. Rör runt tills pastan blandats helt med ingredienserna.
  3. Servera direkt med färsk basilika, salt och svartpeppar.