Marockanska Quornnug

Ett underbart lätt vegetarisk recept som är perfekt för varma sommarkvällar.

Portioner 4

35 mins

A Challenge

Veganskt

Ingredienser

  • Marockanska nuggets:
  • 560 g Quorn Vegan Nuggets
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära, skalad och grovt riven
  • 1 tsk (5 ml) cayennepeppar
  • 2 msk (30 ml) färsk koriander, hackad
  • 2 msk (30 ml) färsk bladpersilja, hackad
  • 1 msk (15 ml) rökt paprikapulver
  • 1 1/2 tsk (7,5 ml) malen spiskummin
  • 1/2 tsk (2,5 ml) malen kanel
  • 1 tsk (5 ml) salt
  • nymalen svartpeppar
  • 125 ml olivolja
  • 1 citron, skal och saft
  • olivolja till stekning
  • Het potatissallad:
  • 450 g potatis, oskalad
  • 1 tsk (5 ml) salt
  • 3 msk (45 ml) olivolja
  • 1/2 tsk (2,5 ml) malen spiskummin
  • 1/2 tsk (2,5 ml) malen ingefära
  • 1/2 tsk (2,5 ml) salt
  • 1/4 tsk (1,25 ml) färskmalen svartpeppar
  • 1/4 tsk (1,25 ml) malen koriander
  • 1/4 tsk (1,25 ml) cayennepeppar
  • 1/4 tsk (1,25 ml) malen kryddpeppar
  • en nypa malda nejlikor
  • 250 ml sojayoghurt eller vegansk yoghurt
  • 2 msk (30 ml) rödvinsvinäger
  • 125 ml mynta, grovt hackad
  • 125 ml bladpersilja, grovt hackad
  • skalet från 1 citron
  • skalet från 1 apelsin
  • 1,25 dl svarta oliver, grovt hackade
  • Citron- och myntavinägrett:
  • 2 citroner, skal och saft
  • 125 ml olivolja
  • 1 msk (15 ml) färsk bladpersilja, hackad
  • 2 msk (30 ml) färsk mynta, hackad
  • 1/2 tsk (2,5 ml) salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 msk (15 ml) honung
  • saften från 1/2 lime
  • granatäppelkärnor och färska myntablad till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Lägg potatisen i en stor kastrull fylld med saltat, kokande vatten. Koka dem tills de är precis mjuka. Häll av vattnet och lägg över potatisen i en stor skål. Ställ dem åt sidan och låt dem svalna. Skär dem i klyftor.
  2. Hetta upp olivolja i en liten kastrull på medelstark värme och tillsätt alla torra ingredienser (spiskummin, ingefära, salt, svartpeppar, koriander, cayennepeppar, kryddpeppar och nejlikor) och fräs 1 minut. Häll den smaksatta olivoljan över potatisen och blanda.
  3. Tillsätt yoghurt, vinäger, mynta, persilja, citronskal, apelsinskal och svarta oliver och blanda försiktigt. Smaka av med mer kryddor vid behov och låt svalna i kylskåp.

Marockanska Quorn Nuggets – tillagning

  1. Lägg vitlök, ingefära, cayennepeppar, koriander,persilja, rökt paprikapulver, spiskummin, salt och peppar i en matberedare och kör den i 2 minuter. Tillsätt olivolja, citronskal och saft och kör i ytterligare 30 sekunder. Häll marinaden över Quorn Nuggets och blanda väl. Låt marinera i minst 30 minuter och häll sedan av överflödig marinad.
  2. Hetta upp olivoljan och stek Quorn Nuggets tills de är gyllenbruna.

Citron- och myntavinägrett – tillagning

  1. Lägg det strimlade citronskalet och saften i en liten kastrull. Värm tills blandningen börjar sjuda och skalen har dragit åt sig saften. Lägg skalen i en liten skål och tillsätt olivolja, persilja, mynta, salt, peppar, honung och limesaft. Vispa ihop. Ställ åt sidan.
  2. Servera de marockanska Quorn Nuggets tillsammans med citron- och myntavinägretten och den heta potatissalladen.