Krispig wrap med Quorn Vegan Mini Fillets

En härligt krispig wrap med Quorn Vegan Mini Fillets och grekisk skordalia framtagen av matdrottningen Zeina Mourtada. Lättlagad, god och vegansk! Perfekt on-the-go eller som en snabb lunch. Ett tips är att förbereda skordalian och ha klar i kylen

Portioner 2

30 mins

Easy

Veganskt

Ingredienser

  • 1 förpackning Quorn Vegan Mini Fillets Barbecue
  • 0,5 rödlök
  • 1 grön paprika
  • 4 st saltgurkor
  • 1 tomat
  • 2 st libabröd
  • Skordalia:
  • 400g potatis (gärna mjölig)
  • 2 vitlöksklyftor
  • cirka 3/4 dl olivolja
  • cirka 1 msk vinäger eller citron
  • salt
  • peppar

Tillagning

  1. Börja med skordalian: Skala och dela potatisen i halvor, koka upp tills de mjuknar ordentligt. Spara kokvattnet från potatisen för att sedan kunna späda ut såsen.
  2. Medan potatisen kokar kan du mortla eller pressa vitlöken. Lägg i en skål med hälften av olivoljan, vinäger eller citron och vispa ihop tills det är ordentligt blandat.
  3. Mosa potatisen medan den är varm så att den blir till en fin pure. Blanda potatisen med vitlöken, vänd i resten av olivoljan samtidigt som du blandar noga. Späd ut med kokvatten samtidigt som du blandar såsen tills den når önskad konsistens. Du väljer själv om du vill ha den rinnig eller fluffig. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt eller förvara i kyl.
  4. Skiva lök, paprika, saltgurka och tomat i tunna skivor.
  5. Bred skordalia på ett libabröd. Lägg grönsakerna över och avsluta med Quorn Vegan Mini Fillets Barbecue. Vik in kanterna och rulla ihop.
  6. Värm en smörgåsgrill, grillpanna eller stekpanna. Pensla med lite olja. Lägg rullen med skarven nedåt på grillen och tryck lätt på ovansidan med en stekspade. Stek/grilla ca 2-3 minuter på varje sida, tills den blir krispig och får en gyllene yta.
  7. Dela rullen i två och servera direkt!